Minibüsten Kamyonete Dönüşüm Projesi
M2 sınıfı minibüs ruhsatlı bir araç gerek yaşının dolması gerekse kullanım amacının değiştirilmek istenmesi nedeniyle N1 sınıfı kamyonete dönüştürülebilir.
Minibüsten kamyonete çevirme işlemi için öncelikle minibüsünüzün koltukları söküldükten sonra azami alana sahip mi değil mi diye kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu kontrol yapıldıktan sonra minibüsünüzün arka kasa kısmına belli başlı değişiklikler yapılması gerekmektedir. Bunlardan en önemlisi koltukların sökülmesi ve sökülen koltukların bağlantı noktalarının bir daha koltuk takılamayacak şekilde kapatılması gerekmektedir. Aynı zamanda aracın yan camlarının da TSE uygun olarak saç levhalarla kapatılarak boyanması gerekmektedir. Aracın kasasında yapılması gereken değişikliklerden bir tanesi de şoför ve yük alanı arasında bir paravanın olmasıdır. Yine bu paravan dayanıklı bir metal levhadan oluşmalıdır.
Minibüsten Kamyonete Dönüşüm Projesinde bir diğer önemli faktör aracın şasi ve akslarının yük taşımaya elverişli olmasıdır. Bunun için yapılması gereken bir tadilat varsa KRN Araç Dönüşüm Mühendislerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Minibüsten Kamyonete Çevirme Şartları Nelerdir?
Öncelikle minibüsünüzün koltukları söküldükten sonra azami hacme sahip olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Bu kontrolden sonra aracın süspansiyon sistemine tekerlekleri, şasesi gibi aracın yük taşıyan parçaları kontrol edilerek aracın bir kamyonete çevirmeye uygun olup olmadığı kontrol ettirilmelidir. Bu kontrollerden sonra aracınız bu yeterlilikleri sağlıyor ise araç TSE yönetmeliklerine uygun olarak tadilatları yaptırılır.
Aracın fiziksel yapısında yapılması gereken bir başka değişiklik de araç kapılarının kapatılması olabilir. KRN Araç Dönüşüm mühendislerinden konu ile alakalı detaylı bilgi alabilirsiniz.
Yapılan tadilatlardan sonra araç ile trafiğe çıkmak oldukça risklidir çünkü aracınız hala ruhsatında kullanım amacı olarak yük taşımaya elverişli değil. Bu yüzden aracı TSE ve TÜV-TÜRK istasyonlarına nakli sırasında bir çekici ile götürmeniz olası riskleri engelleyecektir.
Minibüsten Kamyonete Çevirme Ruhsata Nasıl İşletilir?
- Aracın TSE yönetmeliğine uygun olarak dönüşüm işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. Bu işlemi yaptırmadan önce mutlaka KRN Araç Dönüşüm iletişim hattını arayarak detaylı bilgi alınız.
- Proje Çizimi ve Dosya Açılması: aracın standartlara uygunluğunu gösteren KRN Araç Dönüşüm tarafından özenle hazırlanan proje ile dosya açılır.
- TSE Muayene Randevusu: Hazırlanan dosya, araç tescil belgesi ile birlikte TSE ye sunulur ve aracın muayenesi için randevu alınır. Yapılan muayene sonucunda aracın uygunluk belgesi hazırlanır ve teslim alınır.
- TÜV-TÜRK Tadilat Muayenesi: Aracın yapısında yapılan değişimden dolayı karayolları uygunluğu için TÜV-TÜRK Tadilat muayenesinden geçmesi gerekmektedir. Yapılan muayene raporundan sonra ruhsatlandırmaya geçilir.
- Noter İşlemi: Aracın Uygunluk belgesi ve muayene raporu ile birlikte ruhsatında yapılması gereken değişimler noterlik tarafından yapılır onaylanır ve yeni ruhsat araç sahibine teslim edilir.
Minibüsten Kamyonete Çevirme İçin Gerekli Olan Belgeler
- Araç Tescil Belgesi: aracın yapısında yapılan değişikliklerin ruhsatında değişimi zorunludur. Yapılan değişikliklerin ruhsatlandırılmaması durumunda ağır cezalar ödenebilir.
- Araç Etiket Fotoğrafı: Minibüsten kamyonete değişim projesinde aracın yük taşıma kapasitesi ve taşıyıcılarının yapısı önemli rol oynar. Yapılan değişimlerin belgeleri ile birlikte etiketinde değişmesi gerekebilir.
- Aracın Tadilatı Sonrası Kapasitesi: Minibüs aracın kamyonete dönüştürülmesinden sonra fiziksel ya da yapısal değişimlerini gösteren belgenin dosyaya eklenmesi zorunludur. Yapılan her değişim ruhsata işlenmelidir.
Minibüsten Kamyonete Çevirme Ücreti
Minibüsü kamyonete dönüştürme işlemi aracın yapısının da değiştirmesinden dolayı maliyeti arttırabilir. Araca yapılan tadilatlardan sonra sırasıyla proje ücreti, TSE muayenesi Ücreti, TÜV-TÜRK Muayene ücreti ve Noterlik Ücretleri Ödenir.
KRN Araç Dönüşüm Proje ücretleri hakkında bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. Diğer masraflar ve noterlik ücretini web sitelerini kontrol ederek öğrenebilirsiniz.
Minibüs araç 4+1 kişilik veya 5+1 yanları camlı panel Van kamyonet olur mu?
Azami yüklü ağırlığı 3500 kg geçmeyen minibüs ya da midibüsler yaş sınırlarından dolayı yolcu taşıma amaçlı kullanılamazlar. Bu durumda araçlar koltukları sökülerek 4+1 ya da 5+1 kamyonete çevrilebilirler.
Minibüs Araç Panel Van Kamyonete Çevirince Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Çıkar Mı?
Minibüs M2 sınıfı olarak hizmet veren araçların panel Van kamyonete çevrilmesi durumunda özel tüketim vergisi çıkmaz. Nedeni ise; minibüs araçların özel tüketim vergileri %9 olarak yatırılmasıdır, panel Van araçların ÖTV %4 olduğundan dolayı, minibüsün ÖTV ‘si panel Van araçtan daha yüksek olduğu için çıkmaz.
Detaylı bilgi almak ve sorularınız için 0534 675 20 20 numaralı telefonu arayarak KRN Araç Proje müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz.
Diğer Projeler
- Araç Proje Hizmetleri
- Okul Taşıtına Dönüşüm Projesi
- Panelvan Araç Koltuk Ekleme Projesi
- Sürücü Kursu Araç Projesi
- Otobüs Minibüsten Koltuk Sökme Projesi
- Oto Kurtarma Dönüşüm Projesi
- Okul servisinden Personel Servisine Dönüşüm Projesi
- Motorlu Karavan Projesi
- Minibüsten Kamyonete Dönüşüm Projesi
- Karayolu Uygunluk Belgesi
- Gümrükten Alınan Araçlara Karayolu Uygunluk Belgesi Projesi
- Engelli Araç İptal - Söküm Projesi
- Damper Kasa Projesi
- Araçlara Soğutucu Ekleme Projesi
- Araç/Kamyonet Tente Ruhsata İşletme Projesi
- Araç Motor Değişikliği Projesi
- LPG Söküm Projesi
- Koltuk Söküm Projesi
- Okul Taşıtı İptal Projesi
- Tescil Edilmemiş Eski Traktörlerin Tescil İşlemleri
KRN Araç Proje
Araç projenize onay alınmadan asla sizden ücret alınmaz